Werkwijze
De werkwijze van Rubix zorg is niet op voorhand vastgelegd. Samen met de jongere, zijn/haar betrokken netwerk en de aanmelder inventariseren wij wat de hulpvraag is en wat er minimaal nodig is om de jongere weer op weg te helpen. Dit doen wij volgens de presentiebenadering, waarbij de relatie tussen de jongere en de ambulant hulpverlener de basis vormt voor hulp en ondersteuning.
Rode draad
De rode draad in ieder traject is de relatiegerichtheid en onvoorwaardelijkheid naar de jongere toe. Onze ambulant hulpverleners zijn flexibel, doen wat nodig is en staan naast de jongeren. Wij zijn en blijven beschikbaar en geloven dat wij daarmee het verschil kunnen maken in het leven van de jongere en zijn/haar naasten.
Ieder traject kent drie fases
1 — Contact maken
In deze eerste fase ligt de nadruk op contact maken. Na aanmelding plant de ambulant hulpverlener een kennismakingsgesprek met de jongere en direct betrokkenen.
2 — Samen op pad
In deze fase staat de reden van aanmelding op de voorgrond. De ambulant hulpverlener gaat samen met de jongere aan de slag met de opgestelde doelen.
3 — Borging
In de laatste fase staat het borgen en afsluiten van de zorg centraal. Het gaat dusdanig goed met de jongere, dat de zorg kan worden afgebouwd.
Behandeling
De ambitie van Rubix zorg is om te doen wat nodig is om te zorgen dat jongeren veilig en gelukkig thuis opgroeien. Behandeling kan hierin een goede aanvulling zijn. Je kunt bij Rubix zorg terecht voor korte behandelvragen, maar ook voor een gezinsgerichte aanpak.